YUNUSEMRELİ KURSİYERLERE BAĞIMLILIK SEMİNERİ

Sosyal belediyecilik alanında fark yaratan Yunusemre Belediyesi, hanım lokali ve kültür merkezlerindeki bayan kursiyerleri bilinçlendirmeye devam ediyor. Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) yetkilileri, kurisyerlere, ‘Bağımlılık yapan maddeler ve kurtulma yolları’nı anlatırken; çocuklarındaki değişimleri yakından takip etmelerinin önemine dikkat çekti.

Yunusemre Belediyesi, bünyesindeki hanım lokali ve kültür merkezlerinde eğitim gören kursiyerlere yönelik düzenlediği eğitimlere bir yenisi ekledi.  Ayn-i Ali Mahallesi Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali’nde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) yetkilileri tarafından verilen ‘Bağımlılık yapan maddeler ve kurtulma yolları’ konulu seminere Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur da katıldı.

SEMİNERLERİN DEVAMI GELECEK

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin talimalatları doğrultusunda bayanlara yönelik eğitim seminerleri verdiklerini dile getiren Başkan Yardımcısı Uygur, gelecek nesilleri yetiştiren annelerinin bilinçli olmasının önemine dikkat çekti. Uygur konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bayanlarımızın hem kendilerini hem de el becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra akıllı ve bilinçli çocuklar yetiştirmeleri oldukça önemli. Biz biliyoruz ki bilinçli anneler sağlıklı, duyarlı çocuklar yetiştirir. Yunusemre Belediyesi olarak sağlıktan, kültüre, eğitimden pekçok alanda uzman isimleri ebeveynlerimizle buluşturuyoruz. Bayanlarımızın eğitimlere katılımları bizleri çok mutlu ediyor. Kursiyerlerimizin talepleri doğrultusunda seminerlerimiz devam edecek” diye konuştu.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

Seminerde; bağımılık yapan maddeler, bağımlılığın özellikleri, bağımlılıktan kurtulabilmek için başvurabilecekleri tedavi merkezleri hakkında bilgi verilirken; uzmanlar, anneleri özellikle uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda uyardı. Özellikle ergenlik çağına gelmiş ailelerin dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan AMATEM yetkilileri, bağımlılık belirtilerini şöyle sıraladı: Arkadaş çevresindeki değişim, duygusal dalgalanma, ders başarısındaki düşüş, okul devamsızlığının artması, sık sık evde yalnız kalmak istemesi, nerede olduğunu aileye bildirmemesi, ailesinden uzaklaşması, harcamalarının artması, kişisel bakımına özen göstermemesi, sinirlilik ve kişisel ilişkilerde bozulma, içine kapanıklık, uyku bozukluğu.