BOSNA HERSEKLİ BAYANLAR HANIMLAR LOKALLERİNE HAYRAN KALDI

‘Kadın ile Barış Projesi’ kapsamında Yunusemre Belediyesi’nin misafiri olarak Manisa’ya gelen Bosna Hersekli heyet, Ayn-ı Ali Mahallesi Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali’ni gezdi. Hizmetlere hayran kalan Bosna Hersekli  bayanlar, “Yapılanlar, kadınlara verilen önemin bir göstergesidir” diye konuştu.

'Kadın ile Barış Projesi' kapsamında Türkiye'ye gelen ve Manisa'da Yunusemre Belediyesi'nin misafiri olan Bosna Hersek Zavidovici ve Kalesija Belediyeleri ile Bosna Hersek sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan 50 kişilik heyet, Yunusemre Belediyesi bünyesinde hizmet veren Ayn-i Ali Mahallesi Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali’ni de ziyaret ederek, kurslar hakkında bilgi aldı.

LOKALLER HAKKINDA BİLGİ EDİNDİLER

Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel Bosna Hersekli bayanlara hanım lokalleri hakkında bilgi verirken ilçede 8 adet hanımlar lokali ve kültür merkezinin bulunduğunu söyledi. Yüksel, “Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin talimatları doğrultusunda, bayanlarımıza yönelik hizmet merkezlerimizi faaliyete geçirdik. Belediye başkanımız çocuklarımıza ve bayanlarımıza ayrı bir önem veriyor. Bu merkezlerimizde ahşap boyamadan, iğne oyasına, Kur’an Kursu’ndan dikiş nakışa, tıbbi sekreterlikten kuaförlük kursumuza kardar 15 ayrı dalda kurs veriyoruz. Bunların yanı sıra buraya kursa gelen bayanlarımızın 3-6 yaş arası çocuklarına da ücretsiz kreş eğitimi sunuyoruz” dedi.

‘BU HİZMET BAYANLARA VERİLEN ÖNEMİ GÖSTERİYOR’

Kursları gezen Bosnalı bayanlar, lokale hayran kaldıklarını belirterek, “Böyle bir hizmet sundukları için burdaki bayanlar ne kadar şükretseler az. Yaşadığımız yerde böyle hizmet merkezleri yok. Hem kadınlara, hem de çocuklara aynı yerde hizmet muhteşem bir çalışma. Bu çalışma ile gerçekten kadına değer verdiklerini ortaya koymuşlar. Bosna Hersek-Türkiye kardeş ülkeleriz, bizler de ülkemizde böylesine güzel hizmetler görmek istiyoruz. Bizi Manisa’da çok güzel ağırladıkları ve misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kendilerini de Bosna Hersek’e bekliyoruz” dedi. Lokal ziyaretinin ardından heyete Meşhur Manisa Kebapçısı’nda öğle yemeği, Ayn-ı Ali Çay Bahçesi’nde de sultan çayı ikram edildi. Manisa’yı gezme imkanı bulan Bosna Hersekli bayanlar, şehre hayran kaldı.