BARBAROS, HANIM LOKALİ VE YENİ MUHTARLIK BİNASINA KAVUŞTU

Yunusemre Belediyesi, Barbaros Mahallesi sakinlerinin talepleriyle yapımı tamamlanan muhtarlık binası ve Barbaros Mahallesi Hanımlar Lokali’ni gerçekleştirilen törenle hizmete açtı. Açılışta konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, mahalleye kısa süre içerisinde yeni bir kültür merkezi yapılacağını müjdeledi.

Yunusemre Belediyesi, yeni muhtarlık binası ve hanım lokallerinden birini daha ilçeye kazandırdı. Barbaros Mahallesi muhtarlığı ve Barbaros Mahallesi Hanımlar Lokali gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İlçe Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Saniye Altan, Kılıç Kaya, İdris Avşar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Engin Yüksel, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Irmak, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, Barbaros Mahalle Muhtarı Siyami Alak, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YENİ MUHTARLIK BİNASININ AÇILIŞI YAPILDI

Açılışta konuşan Barbaros Mahallesi Muhtarı Siyami Alak, mahalleye yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi. Alak, “Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi ile birlikte sizlere daha iyi hizmet verebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Mahallemize kazandırdığı yeni projeler için mahalle sakinlerimiz adına kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

MUHTARLIK BİNALARI YENİLENİYOR

Mahallelerin sıkıntılarını ve isteklerini yakından takip ettiklerini ve sorunların çözümü noktasında yeni projelerle çözümler üretmek için sürekli çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Mahalle muhtarlarımız yaşanan sorunların bizlere iletilmesi noktasında önemli bir görev ifa ediyor. Bu nedenle onların da hizmet edecekleri birer muhtarlık binalarının olması da, hizmet akışının rahat sağlanabilmesi açısından önemli. Bu nedenle muhtarlık binası yetersiz kalan mahallelerimizde yeni muhtarlık hizmet binaları yaparak, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunlardan birtanesi de Barbaros Mahallesi Muhtarlık binası. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZIN MAŞALLAHI VAR"

İlçe Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ise, yeni bir ilçe olmasına karşılık yeni projeleri hayata geçirerek hızlı bir şekilde ilerleyen Yunusemre Belediyesi'nde açılışların ardı ardına geldiğinin altını çizerek, “Belediye başkanımızın ve ekibinin gerçekten Maşallahı var. İlçenin sorunlarınlarıyla yakından ilgilenerek çözüme kavuşması noktasında süratle hizmet odaklı projeler üreterek hayata geçirmekteler. Bu hizmetlerin hayata geçirilmesinden  dolayı yoğun çaba sarfettiklerine bizzat şahit oluyoruz. Bu hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız da kendilerine kazandırılan yeni hizmet binlarında vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilecekler” şeklinde konuştu. Barbaros Mahalle Muhtarlığı hizmet binasının açılışının ardından kısa süre faaliyete başlamasına rağmen Barbaroslu hanımlar tarafından büyük ilgi odağı haline gelen Barbaros Hanımlar Lokali’nin açılışı da yapıldı.

"SİZLERİ ÖNEMSİYORUZ"

Özellikle bayanların yoğun ilgi gösteridiği lokal açılışında davetlilere seslenen Başkan Çerçi, “Maşallah o kadar bir coşkulusunuz ki açılışı sayenizde bir miting havasında gerçekleştirdik. Belediye olarak bayanlarımızın sosyal hayatta içerisinde daha çok yer alması için Hanım Lokallerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Biz kadınlarımıza verdiğimizi önemi, belediyemiz personelindeki bayanlara verdiğimiz ağırlıkla da ortaya koyuyoruz. Belediye başkan yardımcılarımızdan, daire müdürlerimize bir çok alanda bayan idarecilerimiz var. Bizler Yunusemre Belediyesi olarak, hanımlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize çok önem veriyoruz” dedi.

“BARBAROS’A YENİ BİR KÜLTÜR MERKEZİ İNŞA EDECEĞİZ”

Barbaros Mahallesi Hanımlar Lokali’nin binasının yetersiz olduğunu ve bu konuda büyük bir projeyi hayata geçirmek için bir yıldır çalıştıklarını belirten Başkan Çerçi, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "4,5 dönüm alanı kamulaştırdık. Şimdide içerisine sizlere ferah bir ortamda hizmet vermek için deyim yerindeyse saray gibi bir kültür merkezi yapacağız. Osmanlı kültürün yaşatılacağı bir kültür merkezi olacak. Bu hizmetimiz de inşallah en kısa sürede Barbaros halkımızın hizmetine girecek" Açılışından ardından Barbaros Mahallesi Hanımlar Lokali’ni gezen  protokol üyelerine, lokalde verilen hizmetler hakkında bilgi verildi. Heyet, daha sonra mahallede esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdi.